Advanced Web Designing class 12 IT chapter1 notes

Advanced Web Designing class 12 (IT) notes Information Technology chapter1

This Article will help you to find Exercise Solution of chapter1 Advanced Web Designing class 12 IT (Information Technology) notes with for science commerce and Arts section of maharashtra board 12th std students.

Advanced Web Designing class 12 IT chapter1 notes
Advanced Web Designing class 12 IT chapter1 notes

Q1. Fill in the Blanks.

1) The <!DOCTYPE html> element is a staring element in an HTML, it indicates that document type definition being used by the document.

2) The meta tag is a tag in html that describes some aspects of contents of webpage.

3) The <ol> tag defines an Ordered List.

4) An UnOrdered List created using the <ul> tag.

5) The <iframe> element creates an inline frame.

6) <video> tag is used to specify video on an HTML Document.

7) If a web developer wants to add the description to an image he must use alt attribute of <img> tag.

8) The Position Property is used to set position for an element.

9) The float property defines the flow of content.

10) CSS Positioning is used with elements that overlap with each other.

 HSC IT NEw paper pattern new syllabus 2020-21 Read More

Related Post

Hsc IT(nformation Technology) Chapter1 notes with explanation Click here

Realted Post Advanced Javascript Notes Exercise solution Click to refer

Related Post

Amazon Offer on Academic books Best Deals Read More

Q2. State whether the following statements are true or false

1) HTML is an Object Oriented Programming Language.

Ans : False.

2) Charset is used for character encoding declaration.

Ans: True.

3) An Unordered List can be numerical or alphabetical

Ans: False.

4) Multilevel List can be created in HTML 5.

Ans : True.

5) Srccode specifies the HTML content of the page to show in the <iframe>

Ans: False

6) The ‘controls’ attribute is not used to add play, pause and volume.

Ans: False

7) .cs is the extension of CSS file.

Ans : False. (Reason: as .cs is used for extension of C sharp programming files)

Related Posts

HSC class 12 physics notes with detailed explanation with help of video Clisk here

SOP Practical program Solutions of chapter 3 Advanced Javascript Read More

 HSC IT NEw paper pattern new syllabus 2020-21 Read More

Q3. Choose Single correct answer from the given options.

1) ___________ element used to create a linking image.

a) <img>

b) <td>

c) <map>

d) <usemap>

Answer: <map>

2) The ___________ tag is used to embed audio files on web pages.

a) <sound>

b) <audio>

c) <video>

d) <embeded>

Answer: <audio>

Related Post

Amazon Offer on Academic books Best Deals Read More

Note: for full answers and practical programs solutions on Advanced Web Designing class 12 IT chapter1 notes with detailed explanation and reasons justificaion of answers you can view this video and subscribe this channel for more.

Realted Post Advanced Javascript Notes Exercise solution Click to refer


 HSC IT NEw paper pattern new syllabus 2020-21 Read More

SOP Practical program Solutions of chapter 3 Advanced Javascript Read More

11 thoughts on “Advanced Web Designing class 12 (IT) notes Information Technology chapter1”

  1. Pingback: Advanced JavaScript Exercise Solutions HSC IT | Techniyojan

  2. Pingback: Amazon Offer deals for students to purchase academic books | Techniyojan

  3. Pingback: HSC IT 2021 New Paper Pattern new syllabus | Techniyojan

  4. Pingback: Emerging Technologies class 12 HSC IT Notes Solutions | Techniyojan

  5. Pingback: Class 12th HSC IT Notes all chapters textbook Exercise solutions MH Board

  6. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. kudos

  7. Pingback: 12th IT Exercise Solution ECommerce & EGovernance | Techniyojan

  8. Pingback: HSC 2020 Geography Board Question Paper | Techniyojan

  9. Pingback: HSC IT Advanced JavaScript SOP Practicals Textbook Solutions | Techniyojan

  10. Pingback: 12th Sci IT SOP Solutions All Chapters HSC Mah Board | Techniyojan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: